Irigatorius - kas tai?

Norint palaikyti burnos sveikatą yra būtina tinkamai rūpintis jos higiena, tačiau tradicinio dantų šepetuko kartais neužtenka norint tinkamai išvalyti tarpdančius, o naudojant siūlą gali būti suerzinamos jautresnės dantenos. Norintiems užtikrinti savo dantų ir burnos sveikatą vertėtų atkreipti dėmesį į neseniai rinkoje pasirodžiusią alternatyvą tarpdančių siūlams – irigatorius. Nors šie prietaisai buvo išrasti jau seniai, dėl savo dydžio buvo naudojami tik stomatologų kabinetuose, tačiau nauji, daug kompaktiškesni modeliai, tampa vis populiaresni naudojimui namų sąlygomis.

Dantų higiena, dantų valymas, tarpdančių valymas

Tarpdančių valymo svarba

Ant dantų dažnai randamos baltos apnašos, susiformuojančios dėl bakterijų ir maisto likučių kaupimosi tarpdančiuose ir ties dantenomis, gali sukelti daugybę burnos, dantų ir dantenų problemų, tokių kaip dantų akmenys, kariesas, parodontoze ar periodontitas [1]. Visos šios problemos gali būti lengvai išvengiamos tinkamai ir efektyviai valant dantis ir tarpdančius bei reguliariai stimuliuojant dantenų kraujotaką. Būtent burnos irigatorius gali suteikti visapusišką dantų ir dantenų priežiūrą bei sveikatos išsaugojimą.

Dantų ir burnos irigatorius yra nedidelis aparatas, mažos pompos pagalba generuojantis siaurą, aukšto slėgio vandens srovę, kuri efektyviai valo dantis, tarpdančius ir dantenas. Kadangi vandens srovė yra pulsuojanti ir ne per stipri ji nepažeidžia dantenų ar danties emalio, tačiau efektyviai pašalina maisto likučius, apnašas ir bakterijas, dėl kurių atsiranda dantų ėduonis ir dantenų ligos [2]. Nors irigatorius dažniausiai yra naudojamas kaip dantų valymo aparatas, juo taip pat galima masažuoti dantenas, taip stiprinant ir užtikrinant jų sveikatą. Kadangi irigatoriaus kaina yra daug prieinamesnė nei stomatologo paslaugų, šio prietaiso įsigijimas yra puiki investicija į burnos sveikatą.

Dantų valymas, tarpdančių valymas

Dantų irigatorius yra naudojamas irin nesudėtingai, todėl jis pravers visiems šeimos nariams, o dėl galimybės vietoje vandens naudoti įvairius burnos skalavimo skysčius puiki dantų priežiūra yra garantuota.

Kada verta įsigyti irigatorių?

Dantų irigatorius gali praversti kiekvienuose namuose, tačiau kai kuriems asmenims šis aparatas gali būti itin naudingas. Dėl jo tikslumo ir gebėjimo prasiskverbti net į mažiausius tarpelius, irigatorius gali žymiai palengvinti ortodontinių aparatų priežiūrą, kuriuos nešiojant burnos higiena yra išskirtinai svarbi. Taip pat svarbu paminėti, jog nešiojant nuolatinius ortodontinius aparatus dantys gali tapti labai jautrūs, tad švelnus, bet efektyvus dantų valymas irigatoriumi ženkliai sumažina galimo diskomforto lygį ir potencialių komplikacijų, kilusių dėl ortodontinio aparato tarpuose likusių maisto gabalėlių, riziką [3]. Dėl savo valymo švelnumo burnos irigatorius taip pat gali būti naudingas nešiojantiems dantų implantus ar protezinius tinklelius, kurių priežiūra reikalauja išskirtinio tikslumo ir atsargumo.

Breketai, dantų konstrukcijos

Apie irigatorių vertėtų susimąstyti ne tik asmenims, kurių dantų priežiūra reikalauja išskirtinio dėmesio dėl ortodontinių aparatų ar protezų, bet ir kiekvienam, siekiančiam užtikrinti aukštą burnos higienos kokybės lygį. Dantų irigatorius yra puiki investicija turintiems siaurus tarpdančius, kuriuos sunku išvalyti įprastu siūlu, ar jautrias, į kraujavimą linkusias dantenas, reikalaujančias švelnios ir kruopščios priežiūros. Šis prietaisas gali ne tik palaikyti dantenų būklę, bet ir jas stiprinti reguliariai masažuojant vandens srove.

Aquajet - kokybiški Singapūro gamintojo „Little Doctor“ burnos irigatoriai išsiskyriantys ypatingu patogumu bei galingumu. Jų išvystomas vandens srovės slėgis yra bene didžiausias rinkoje, o žema kaina tikrai maloniai stebina pirkėją. Aquajet burnos irigatorių liniją sudaro 2 modeliai: Aquajet LD-A3 bei Aquajet LD-A8, tad kiekvienas gali išsirinkti sau tinkamiausią variantą. Minėtus Aquajet irigatorius rasite čia:

https://aceso.lt/collections/irigatoriai/products/irigatorius-ld-a3

https://aceso.lt/collections/irigatoriai/products/irigatorius-ld-a8

Šaltiniai:

[1] Lietuvos Respublikos odontologų rūmai

[2] Odontologė Reda Bagatyrienė

[3] Jordan Lee, Kabių ir kitų ortodontinių aparatų priežiūra


Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant